Vi lever i ett konsumtionssamhälle och det är mer viktigt idag än någonsin förut att man faktiskt tänker efter innan man handlar någonting nytt. Alla nya saker som du köper sliter på miljön och leder även till att det skapas ännu mer nytt. Därför ska man inte köpa nya saker oftare än man verkligen behöver. Ofta kan man på egen hand skapa någonting som är lika bra som det man hade tänkt köpa genom ett projekt. Om alla tänker på detta sätt bidrar vi alla till ett mer hållbart samhälle och sliter mindre på jordens resurser,

Om du vill ha nya stolar i vardagsrummet är det bättre för miljön om du köper ett par gamla stolar på en loppis som du sedan målar och klär om. Visst, det innebär mer jobb för dig men det är samtidigt mycket roligt samtidigt som du får chansen att vara kreativ. Du kommer kunna skapa unika stolar som ingen annan har. Så kallade DIY-projekt är även någonting som du kan göra tillsammans med dina barn eller med dina vänner. Låt er inspireras av varandra.

Vi tror att det är mycket viktigt att återanvända och även att låta den kreativa sidan arbeta ibland. Därför kommer du att hitta en stor samling här om just DIY-projekt. Det blir allt mer populärt idag att göra det själv och det har näst intill blivit ett mode. Därför ska du passa på att återanvända det som du annars hade tänkt slänga. Låta din fantasi gå loss och skapa någonting fantastiskt av det.