Gör-det-själv projekt som inte kostar skjortan

Om du behöver något nytt till hemmet kan det vara en god idé att fundera på om du kan tillverka det själv på något vis. Att göra egna saker har många fördelar. Dels blir det ofta mycket billigare än om du skulle ha köpt något färdigt i en butik, och dels är själva processen rolig. Det finns nästan inte heller något som är så tillfredsställande som att använda en möbel eller en pryl till hemmet som man har tillverkat själv. I den här texten ska du få tips på några billiga och roliga projekt du kan göra själv.

shutterstock_335251244Utemöbler och sängbord

Många saker som egentligen är tänkta till annat går att bygga möbler av. Vill du ha lyxiga utemöbler men slippa låna pengar till dem? Gamla lastpallar fungerar utmärkt att bygga en snygg loungegrupp av. Du bygger helt enkelt bara ihop en soffa med hjälp av lastpallarna. Ryggstödet kan du behöva skruva fast, annars är det mest som att bygga med klossar. Gamla fruktlådor gör du till snygga och rustika sängbord. Ställ dem bara på högkant så är de klara. Den riktigt ambitiösa kan även välja att sätta in ett litet hyllplan i lådan. Lite färg kan också pigga upp!

Gör egna skålar och förvaringsboxar

Behöver du snygga skålar för frukt eller lådor att förvara småsaker eller kanske vantar i? Då kan du enkelt göra dem själv. Du kan till exempel sy egna förvaringsboxar genom skapa en cylinder i tyg som du sätter en botten på. Vill du ha en riktigt rustik och kraftig fruktskål kan du prova att gjuta en i betong. Du hittar många beskrivningar på hur du kan göra online. Du kan även ta vara på gamla skokartonger genom att klä in dem i tyg eller papper och vips så har du snygga förvaringsboxar som passar både på hatthyllan och på skrivbordet.