DIY till barnrummet

DIY to the children's roomBarn är någonting som kostar pengar. Det vet de allra flesta om och barnfamiljer har som regel högre utgifter än de som inte har barn. Det är dyrt att köpa allt nytt samtidigt, som man faktiskt tillsammans som familj kan spendera tid och skapa fina och dekorativa saker för barnrummet om man återanvänder saker. Låt dina barn vara delaktiga i dina DIY-projekt så kommer det garanterat att bli lyckat samtidigt som DIY-projekt kan vara i princip helt gratis.

Skapa snygga maskrosmålningarna på väggarna. Det fungerar bäst om du har en mörk tapet eller i övrigt använder dig av skarpa färger. Du gör så att du doppar din diskborste i färg för att skapa den runda bollen för maskrosorna. Därefter målar du endast en stjälk. Svårare än så är det inte att sätta liv på väggarna i ett rum med egna målningar och det är varken dyrt eller tar tid.

Om du har en gammal cylindervas som du inte längre är i behov av kan du enkelt förvandla den till en liten värld med lite grus, jord och växter som mossa samt några miniatyrfigurer. Eller varför inte enkelt göra bokhyllor av lastpallar? Du gör så att du sågar av en lastpall på ett flertal ställen och sätter därefter upp dem på väggen ovanpå varandra. Svårare än så är det inte. Du kan enkelt göra en liten akvarietavla för väggen med hjälp av en plasttallrik, lite färg och dekorationer. Därefter adderar du en plastfilm för att få den djupa akvariekänslan.

Så länge man är kreativ finns det mycket man kan göra. Du kan skapa hus av små kartonger eller måla om en mammutpall från ikea till en flugsvampspall. Det finns många sätt att skapa en ny atmosfär i rummet med väldigt små medel och det är enkelt och framförallt mycket roligt. Ta fram din skaparlust!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *